Book Pick #6: History Is All You Left Me

VRIJDAG 2 JUNI – 19:00 – BILTHOVENSE BOEKHANDEL 

Na heftige beraad hebben wij twee boeken gekozen. Op 2 juni bespreken wij het boek History Is All You Left Me van Adam Silvera.history

De zeventienjarige Griffin heeft niet alleen last van OCD, hij heeft ook nog eens zijn eerste liefde – zijn beste vriend, zijn ex-vriendje en de jongen waarmee hij oud wilde worden – verloren door een noodlottig ongeluk. In een wanhopige poging om zich aan het verleden vast te houden, sluit Griffin vriendschap met het nieuwe vriendje van Theo.  Griffin doet alles om er achter te komen hoe het nieuwe studentenleven eruit zag en hoe Theo precies is overleden. In de tussentijd groeien Jackson en Theo steeds dichter naar elkaar toe. Als lezer vraag je je continue af of Griffin’s versie wel de waarheid is. Wat verbergt Griffin en wat betekent ware liefde nou eigenlijk?

Klinkt goed toch? Je kunt het boek hier bestellen.
Het tweede boek bespreken wij pas in september. In Who Runs the World? stelt Virginia Bergin zich vgirlsoor hoe een wereld zonder mannen eruit zal zien. Het is alles wat je kan voorstellen: een rechtelijk systeem dat gebaseerd is op herstelrecht; hebzucht wordt niet getolereerd; de ecologische behoeften van de planeet staan te allen tijde op de eerste plaats.

Het leven is zoals het bedoelt is: opgewekt en levendig. Het bestaan op aarde bevalt iedereen eigenlijk wel – tenzij je een jongen bent. De veertienjarige Lily weet daar gelukkig niets van af. Totdat zij Mason ontmoet. Een heuse jongeman.
Zij was er heilig van overtuigd dat jongens waren uitgestorven.
Who Runs the World kan hier worden besteld.

De boeken zijn zoals altijd door de leden gekozen. Wil je ook lid worden? Stuur dan een mailtje naar itslitya@gmail.com.
De Book Club is voor iedereen die gek is op YA. Wij hanteren wel een leeftijdgrens van 14+.

Vanaf 18:45 zit Sayo klaar met thee en koekjes. De discussie barst los om 19:00.

Ennn… wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Volg ons op Facebook en Instagram of houd onze website in de gaten.

Zijn er nog vragen? Vraag naar Gerry of Sayo voor meer informatie of stuur een mailtje naar itslitya@gmail.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s