Lekker stemmen #2

Wie vervangt Katniss deze winter? 

Afbeeldingsresultaat voor katniss everdeen

De stemronde is helaas voorbij.

Ja, het is op dit moment meer dan 25 graden buiten, maar de winter komt eraan. Aangezien we nog op de échte Game of Thrones-winter moeten wachten, want die komt pas in mei (wacht huh), zullen we het moeten doen met een ouderwets boek, een beker warme chocolademelk en een denkbeeldige open haard. De koude maanden zijn voor dikke epische, groots en meeslepende fantasy-series en daarom hieronder een fijne poll met alleen maar hartverwarmende en soulshakende eerste delen van een serie. De beschrijving van elk boek staat onder de poll.

It’s LIT #2 is op 11 november 2016.
Je kunt online stemmen tot 30 september 2016.
Tijdens It’s LIT #1 maak ik het winnende boek bekend. 

  • Snow Like Ashes – Sara Raasch

Een meisje met een gebroken hart. Een gevaarlijke krijger. Een held in wording.

Zestien jaar geleden werd het Koninkrijk van Winter veroverd. Alle burgers werden aan het begin van de bezetting tot slaven gemaakt. De enige hoop op vrijheid rust op de schouders van acht ontsnapte overlevenden. Zij wachten op een mogelijkheid om het koninkrijk te heroveren.

Meira, een vluchteling die is opgevoed door de Winterse generaal sir Training, wordt klaargestoomd om een krijger te worden. Meira is vastbesloten om de magie van Winter te herstellen. Maar alles gaat helaas niet zoals gepland.

Bestel hier:
EN

  • The Queen of the Tearling – Erika Johansen

Op haar negentiende verjaardag begint prinses Kelsea Glynn een gevaarlijke reis naar het kasteel waar ze ­geboren is. Ze komt haar kroon opeisen.

Achttien jaar lang werd het koninkrijk geregeerd door Kelsea’s oom, een ­marionet van de Rode Koningin, die het buurland Mortmesme al decennia tiranniseert. Kelsea draagt de Tearling-saffier, een juweel met immense ­magische krachten. Ze wordt beschermd door de Wachters van de Koningin, geleid door de raadselachtige en toegewijde Lazarus. Kelsea zal de ridders nodig hebben om te overleven. Haar vijanden zetten duistere moordenaars en duivelse bloedmagie in om te voorkomen dat zij gekroond wordt…

Bestel hier:
NL / EN

  • An Ember in the Ashes – Sabaa Tahir

Laia en Elias zijn geboren in aparte werelden – zij een slaaf en hij een soldaat – en beiden zijn voorbestemd om samen zich te verzetten tegen het wrede Imperium. Laia weet als spion de militaire academie van de Maskers binnen te dringen. Daar ontmoet ze Elias, die eigenlijk haar vijand is… Dit is zo’n boek die geen beschrijving nodig heeft, dit is zo’n boek die je gewoon moet beleven. Game of  Thrones meets 1001 nachten meets WAUW.

Bestel hier:
NL / EN

  • Three Dark Crowns – Kendare Blake

Op het eiland van Fennbirn wordt er elke generatie een drieling geboren. Eén van de pasgeboren baby’s zal uiteindelijk de troonopvolger worden en de daarbij behorende magie ontvangen, maar daar voorafgaand staat de drieling een gevecht op leven en dood te wachten.

Mirabella, Katharine en Arsinoe zullen voor hun troon moeten vechten.

Bestel hier:
EN

  • The Wrath and the Dawn – Renee Ahdieh

Khalid, de achttienjarige Kalif van Khorasan, neemt elke avond een nieuwe bruid. De dame in kwestie zal net als het beroemde verhaal 1001 nachten het daglicht niet zien. Het is daarom ook een verdachte verrassing als de zestienjarige Shahrzad zich vrijwillig als nieuwe vrouw aanbiedt.

Shazi heeft het plan om de m0ord van haar beste vriendin en andere onschuldige meisjes te wreken, maar zij komt er al snel achter dat Khalid niet helemaal is wat hij lijkt en dat er meer achter de vermoorde meisjes zit dan zij in de eerste instantie dacht.

Bestel hier:
EN

  • And I Darken – Kiersten White

Lada Dragwlya is een wrede prinses. Sinds Lada samen met haar broertje Radu is weggesleurd uit haar moederland naar het Ottomaanse Rijk, beseft zij dat meedogenloosheid haar enige sleutel tot overleven is.

Radu verlangt alleen maar een plek waar hij zich veilig kan voelen. Radu vindt in Mehmed, de zoon van de sultan, een goede vriend en zelfs Lada voelt zich op haar gemak bij hem. Lada en Radu weten echter niet dat Mehmed is ingehuurd door het Rijk wat Lada met heel haar hart veracht.

Bestel hier:
EN

  • The Reader – Traci Chee

Sefia weet wat het betekent om te moeten overleven. Sefia is met haar tante Nin de wildernis ingevlucht, nadat haar vader op een wrede manier is vermoord. Wanneer Nin wordt ontvoerd, is de enige aanwijzing een boek die Sefia’s vader heeft achtergelaten. Sefia is vastbesloten om haar tante te redden en te ontdekken wat er is gebeurd op de dag dat haar vader werd vermoord.

(tip van Marieke Nijkamp)

Bestel hier:
EN

  • Labyrinth Lost – Zoraida Cordova

Niets zegt ‘gefeliciteerd!’ als het opsommen van je dooie familieleden.

Alex is een ‘bruja’, de sterkste heks van haar generatie. Het is alleen een beetje jammer dat zij magie haat. Als Alex probeert van haar magie af te komen, met behulp van een spreuk, raakt zij niet haar magie, maar haar familie kwijt. Zij blijft alleen over met Nova, een ‘brujo’ die zij niet kan vertrouwen. Maar als Alex haar familie terug wilt, zal zij met Nova naar Los Lagos moet reizen.

(tip van Marieke Nijkamp)

Bestel hier:
EN

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s